Снимка: bgonair.bg

България е интересен терен за хибридната война. Тук се провеждат стратегически и кратковременни мероприятия, насочени към дестабилизация на българската държава. Така коментира има ли руско и турско влияние у нас председателят на Асоциацията на разузнавачите от запаса в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите му България за пореден път е доказала, че няма последователна политика спрямо Турция по повод на обявяването на турския дипломат Угур Емироглу за персона нон грата у нас.

"Турция непрекъснато провежда своята национална политика към България, старейки се в рамките на бившата Османска империя да въздейства културно, религиозно и икономически", допълни Симеонов.

Експертът определи като гаф и създаването на комисия в парламента, която ще проверява дали има намеса на Русия и Турция във вътрешната ни политика.

"Това е непрофесионално, защото България зорлем влиза в конфликта между Русия и Турция. Това са две държави, с които имаме интерес да се поддържат добри отношения", заяви Симеонов.

С Турция сме в НАТО, а от Русия пък винаги могат да ни врътнат кранчето и да ни оставят на студа, допълни той.

По думите му много страни се опитват да имат влияние у нас - САЩ, Русия, Турция, Франция, Гърция, а ние не намираме правилния начин да реагираме адекватно.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase